30 d’ag. 2018

Tragèdia anunciada (Bernhardiana nº 2)

Mentre busco imatges dels fiords noruecs en el terminal amb la meva filla, llegeixo que Kristi Kafcaloudis, una australiana de 24 anys que estudiava a Bergen, va caure al buit des de la roca anomenada Trolltunga (Troll parlant), una llengua de granit d’uns vint-i-cinc metres de llarg per deu d’ample que penja a set-cents metres sobre el llac Ringedalsvatnet de Noruega mentre es preparava per a posar per a una fotografia fa exactament tres anys. Per arribar a aquest indret, s’ha de recórrer una ruta circular que dura entre vuit i deu hores. Un guia local consultat pel diari en el qual he trobat la notícia va dir que es tractava d’una tragèdia anunciada, degut al augment de visites per part de persones que pretenen fer-se una fotografia sobre aquesta roca amb la intenció de pujar-la automàticament a les xarxes socials. El guia local va dir també que la gent arribava al punt d'instal·lar-se sobre la pedra amb tendes de campanya amb la intenció de contemplar - i, principalment, fotografiar i posteriorment pujar a les xarxes socials - la sortida del sol.
Des del tràgic accident, la pàgina de l’estudiant australiana en la principal xarxa social no ha sofert cap modificació. En canvi, la notícia del diari va ser modificada al cap de tres mesos amb un peu de pàgina on s’informa que la família de l’estudiant australiana va declarar que aquesta no va caure mentre es preparava per posar per una fotografia a la vora de l'abisme, com es va dir en un primer moment, sinó quan intentava passar pel costat d’una persona que tenia intenció de fer-ho.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ornitologia (Bernhardiana nº 97)

El passat dissabte, a primera hora del matí, vam coincidir en un punt d'observació de l'aiguamoll del parc natural amb un prestigiós...