25 d’abr. 2020

Covidianes-19 (XXXVI) - Lleixiu

Diu Donald Trump que potser seria bona idea, per què no, injectar-se desinfectant per tal de curar-se del covid-19 o del còvid 19. Ja que el desinfectant és tan efectiu contra el còvid-19 o el covid-19 en l’exterior de les persones, per què no injectar-lo en l’interior de les persones, afirma Donald Trump, el president Trump, en una roda de premsa, obrint els braços desmesuradament i dibuixant un òval perfecte amb els llavis.

Naturalment, els demòcrates no han desaprofitat aquesta nova oportunitat d’escarnir el president Trump a les així anomenades xarxes socials, que és el locus on es juga el partit de la política en el segle XXI. En resposta a les declaracions del president Trump, el candidat demòcrata a les properes eleccions presidencials dels Estats Units, Joe Biden, ha demanat als nord-americans en un missatge a la principal xarxa social que per favor no beguin lleixiu.

El candidat demòcrata escarneix el president Trump tractant-lo com un vell senil, penso, com algú que no sap el que diu, i la veritat és que el president Trump la majoria de les vegades no sap el que diu, la majoria de les vegades diu, a les rodes de premsa i a les xarxes socials, el primer que li passa pel cap, o bé allò que els seus assessors consideren que ha de dir a les xarxes socials o a les rodes de premsa per tal de causar el major impacte possible, maldament faci la impressió de que es tracta de l’exabrupte d’un transtornat que ha acabat ocupant el despatx oval de la Casa Blanca per casualitat.

En la política del segle XXI, el més important és tenir impacte, és causar impacte i que a conseqüència d’aquest impacte, s’incrementi el nombre dels així anomenats seguidors, augmenti exponencialment el nombre de seguidors en les xarxes socials, com si d’una epidèmia es tractés, una epidèmia social, per dir-ho d’alguna manera. Com en un partit de tennis, el més important és impactar la pilota amb força, però a diferència d’un partit de tennis, no és necessari que la pilota impactada aterri dins els límits del camp de joc del rival, realment, en el partit que és la política del segle XXI i que es juga 24/7, com els agrada dir als nord-americans, les jugades més bones i mes celebrades pels seguidors d’un polític són aquelles en que la metafòrica pilota acaba a la grada o surt de l’estadi, com quan un batejador colpeja una pilota en un partit de beisbol.

Així doncs, Joe Biden escarneix la nova ocurrència, la nova excentricitat del seu futur contrincant en les properes eleccions presidencials, el president Trump, de la mateixa manera que els mitjans de comunicació contraris al president Trump i afins als demòcrates i els seguidors de Joe Biden i els seguidors dels mitjans de comunicació contraris al president Trump escarneixen, gairebé a diari, el president Trump i tot el que el president Trump representa a través de les xarxes socials, tots ells escarneixen el president Trump 24/7 des de l’inici del mandat presidencial a la aixi anomenada Casa Blanca i fins i tot des del moment que el president Trump va anunciar la candidatura a ocupar el despatx oval de la així anomenada Casa Blanca.

Mentre els mitjans de comunicació afins al president Trump minimitzen, com s’acostuma a dir aquests dies, les recomanacions sanitàries del president Trump, la “simpàtica ocurrència” del president Trump, els mitjans de comunicació contraris al president Trump s’acarnissen amb el president Trump, qui, per la seva banda, ataca sense pietat els mitjans de comunicació contraris a la seva gestió i a la seva manera de ser al món, acusant-los de divulgar fake news. You’re fake, replica Donald Trump quan un periodista alineat amb els mitjans de comunicació contraris a la seva gestió desmenteix una afirmació o realitza una crítica, You know you’re fake, replica el president Trump, arrufant les espatlles i arrodonint la seva boca com el canó d’una arma de foc.

2.

Que no beguin lleixiu, demana Joe Biden als seus seguidors a les xarxes socials, i no es sap si ho diu seriosament o fa broma, perquè és obvi, penso, que els seguidors de Joe Biden, que son els lectors i televidents i oients dels mitjans de comunicació afins a Joe Biden i per tant contraris al president Trump, mai farien cas d’una recomanació del president Trump. Si el president Trump els suggereix que beguin lleixiu per curar-se del covid-19 o la còvid-19, cap d’ells beurà lleixiu de la mateixa manera que si el candidat demòcrata recomanés beure Budweisser per a curar-se del còvid-19 o covid-19, cap dels així anomenats seguidors del president Trump li faria cas. Per tant, penso, es obvi que el candidat demòcrata simplement va befa, simplement es pren a broma que el president dels Estats Units d’Amèrica recomani als nord-americans de  beure lleixiu per tractar-se el coronavirus, la qual cosa és un escàndol. És escandalós que el president Trump recomani beure lleixiu per curar-se del còvid o el covid-19 i és escandalós que el candidat presidencial es prengui a broma les afirmacions irresponsables del president Trump. Realment un no sap per què escandalitzar-se més, si de l’afirmació del president Trump o de la contestació del candidat demòcrata.

Em mans de qui estam, pensaria jo si fos nord-americà, penso, així com penso em mans de qui estam maldament no som nord-americà; realment, no sé com dormim el vespre, penso, com no restam insomnes 24/7 davant l’avenir que se’ns dibuixa en l’horitzó, per dir-ho metafòricament, als no nord-americans i als nord-americans; penso que realment, m’espanta la paraula seguidor, m’esfereeix mes que el propi virus, el còvid-19 o la còvid-19, la paraula seguidor evoca en mi una processó d’individus vestits amb hàbits blancs i amb un con blanc al cap i sostenint una torxa que representa una idea; els així anomenats seguidors son una processó sinistra d’individus fendint la negra nit del segle XXI amb una idea, el segle XXI de la polarització política, de les així anomenades xarxes socials i del covid o el còvid, el segle del futur negre i del lleixiu, realment un segle en blanc i negre.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Ornitologia (Bernhardiana nº 97)

El passat dissabte, a primera hora del matí, vam coincidir en un punt d'observació de l'aiguamoll del parc natural amb un prestigiós...